Objavljeno od strane: zoranzivlak | 8. jula 2012.

кроз ЈЕвропу до Острва

Година у којој предвиђају смак света је уједно и олимпијска, 2012-а. Добра потка, добар изговор за још једне бициклистичке путешествије. Па кад је још било планирано да на пут кренем са сином; шта лепше. Међутим, но, али / мој највећи навијач, подржавалац направио је отклон од плана замишљеног још коју годину уназад. Тако је то и не замерам му, своју „политику“ води. Остало за увод је мање, више исто: пуно јурцања, приче и комбинирања/лобирања- а учинковитост просечна.

Кроз ЈЕвропу до Острва, на Олимпијске Игре у Лондон пођох у петак, о6.о7.2012. све са ђачког игралишта и све са сином, јер ипак је одлучио да ме мало испрати у овом првом делу, бициклирајући са мном кроз Бачку. Отиснули смо се у топло јутро и ужареним даном дошли до Бачке Тополе. Прво стајање у Надаљу. Мало Бачко насеље је родно место Момчила Тапавице, који је 1896. у Атини освојио медаљу, тада за Угарску, а рачуна се као прва медаља Србије. У „Цаприолу“  сценарио сусрета са пријатељима, који су више од спонзора, како само овако путовање може да приушти. Готово на капији, у временској стисци, они аутобусом крећу на рафтинг, дружење у Босну, те се кратко испоздравишмо и свак за својим путем. Други дан, када је Саша већ мало уморан, правимо туру преко Паноније до Сивца. Старо добро окружење код Витомирових (ту је и његов јуноша), спремамо и Немању, који ће ми правити друштво пар дана кроз Мађарску, а поподне продужавамо за Сомбор. У тем Сомбору је триатлон. У недељу, по још једном пакленом дану, постајем сомбормен, учесник спринт триатлона у легендарним Чичовима.

Тако је завршен увод, предговорни викенд, пете приче “ Цаприоло бициклом око света“- а сутра започиње „пржење“, шта год то значило на ових плус бесконачно!

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Kategorije

%d bloggers like this: